Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@21:53:11 GMT

منیر قیدی را چه به ساختن فیلم دفاع مقدسی؟!

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۸۴۵۹

منیر قیدی را چه به ساختن فیلم دفاع مقدسی؟!

«دسته دختران» اگر چه از منظر اجرا، هیچ ردی از کم‌کاری کارگردان و بقیه عوامل ندارد، اما در محتوا، به شدت ضعیف و شکننده است.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - آخر منیر قیدی را چه به ساختن فیلم دفاع مقدسی؟ این همه دقت در جزئیات و اجرای خوب صحنه‌های جنگی که در طول فیلم جریان دارد، آبروی بسیاری از کارگردانان مردی را که دست به ساخت فیلم‌های جنگی زده‌اند، زیر سئوال برده است!

افتادن نخل‌ها بر اثر انفجار، نمایش مردی لُخت در حال دفاع از شهر (بدل از سید صالح موسوی و عکس مشهورش)، فضاسازی بی‌نظیرِ قبرستان جنت‌آباد و حال هوای این محل در کتاب دا، نمایش پادگان دژ و گمرک خرمشهر با نسبت بالایی از تناسب و همانندی از جمله ویژگی‌های بصریِ جدیدترین ساخته این کارگردان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیدی در صحنه‌های جنگی هم به خوبی از عهده کار برآمده است. بی شک نمی توان از نقش مهم طراح صحنه و دستیاران کارگردان در این اثر، به سادگی گذشت. حجم زیاد هنروران در صحنه‌های پر آتش و انفجار، فیلم قیدی را به اثری مهم در نشان دادن جزئیات درگیری‌ها در خرمشهر تبدیل کرده است.

دسته دختران اگر چه از منظر اجرا، هیچ ردی از کم‌کاری کارگردان و بقیه عوامل ندارد، اما در محتوا، به شدت ضعیف و شکننده است؛ و سئوال اصلی این که بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی سوره (حوزه هنری) فقط و فقط بر اساس نام کارگردان و محتوای دفاع‌مقدسی آن را حمایت کرده‌اند یا احیانا فرصتی برای بررسی فیلم‌نامه هم داشته‌اند؟

تمام زنان دسته دختران، از خانواده‌هایشان بریده‌اند و در میان آن‌ها فقط وجیهه (شهناز) در انتها به شوهر قمارباز و مشروب‌خوارش می‌پیوندد؛ احتمالا همین بریدگی از خانه و خانواده است که دسته زنان را به دسته دختران تبدیل کرده!

یگانه کمایی ( با بازی نیکی کریمی) اگر چه دو فرزندش را در بمب‌گذاری جدایی‌طلبان خلق عرب از دست داده اما با همسرش برای خروج از شهر همراهی نمی‌کند. سیمین هم به سینه پدرش دست رد می‌زند و در دسته دختران باقی می‌ماند.

در روزهای اول جنگ تحمیلی (که در فیلم، ۱۰ مهرماه ۱۳۵۹ است) اگر چه ساختار خانه‌ها زیر آتش دشمن از هم گسست اما ساختار خانواده‌ها قوی‌تر شد و در متن‌های موجود از خاطرات شفاهی آن روزها (که کارگردان مدعی‌است همه این متن‌ها را خوانده و به خلق شخصیت‌هایش رسیده) هیچ ردی از گسستگی خانوادگی و نافرمانی دختران و زنان دیده نمی‌شود.

بازیگران این فیلم هم جز پانته‌آ پناهی‌ها (که همواره در اجرای نقش‌هایش موفق است) پاشنه‌آشیل این فیلمند. حضور کم‌جان نیکی کریمی و حضور بی‌دلیل فرشته‌ حسینی در دسته دختران، نشان می‌دهد قیدی در انتخاب بازیگر هم نسبت به فیلم قبلی‌اش، عقبگرد محسوسی داشته و احتمالا حاشیه روابطش با بازیگرها در انتخاب این ترکیب،‌ بی‌تأثیر نبوده.

*میثم رشیدی مهرآبادی

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو جشنواره فجر بورس قیمت مشرق خرمشهر جشنواره فجر جشنواره فیلم فجر خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت دسته دختران اگر چه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۸۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک کارگردان: من از نزول خوار‌ها پول می‌گرفتم تا...

آفتاب‌‌نیوز :

کیانوش عیاری کارگردان سینما و تلویزیون شب گذشته در برنامه «استودیو هشت» درباره ساخت سریال در تلویزیون به محمدحسین امیدی مجری برنامه بیان کرد: شرایط کاری و اینکه به پول نیاز داشتم باعث شد به تلویزیون بروم. سریال «روزگار قریب» را به خاطر پول ساختم، چون مدتی هر فیلمی می‌ساختم با مشکل اکران مواجه می‌شد.

وی با اشاره به اکران نشدن برخی از آثارش عنوان کرد: این من را با نزول خوار‌ها دچار مشکل کرده بود. پولی از نزول خوار‌ها می‌گرفتم تا به عوامل فیلم هایم که با من کار می‌کنند، بدهم. چون قرار نبود در مشکلات با من شریک شوند. عیاری با اشاره به اینکه برخی از فیلم‌هایش را هم برای حل مسایل مالی ساخته است، بیان کرد: سر «ویلای ساحلی» هم پول نداشتم و در این فیلم شریک هم داشتم.

این کارگردان درباره سریال «۸۷ متر» که قرار بود از پلتفرم‌ها پخش شود، توضیح داد: خود ما هم نسبت به این سریال سردرگم بودیم، اما احتمالا ظرف ۱۰ تا ۱۵ روز آینده تکلیف مشخص و از تلویزیون پخش می‌شود. این سریال از شبکه یک روی آنتن می‌رود.

سال گذشته مهدی نقویان رییس سیمافیلم اعلام کرد که سریال «۸۷ متر» قرار است در یکی از پلتفرم‌ها به پخش برسد، اما در این مدت هیچ خبری از پخش سریال در پلتفرم‌ها مطرح نشد.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • حکم ٨ سال حبس یک کارگردان تایید شد
  • اعتراف یک کارگردان: من از نزول خوار‌ها پول می‌گرفتم تا...
  • درخشش دختران وزنه‌بردار خوزستانی در مسابقات کشوری (+عکس)
  • رضایت استاندار قزوین از اجرای طرح «دختران حاج قاسم»
  • «سامپو» فینالیست جشنواره اسپانیا‎یی شد/ «آمرغ» به کانادا می‌رود
  • آنچلوتی و پرز، زوج قرن برای ساختن دهه شگفت‌انگیز
  • عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است
  • یک طلا و یک نقره وزنه برداری نوجوانان کشور، سهم دختران استان همدان
  • یک طلا و یک نقره وزنه برداری نوجوانان کشور برای دختران همدان
  • جواد مولانیا «سی و یک رویا» را به صحنه می‌برد